Blogger Layouts

15 October 2013

♥ with PUAN NORBI ♥


Kasih sayang tak mengenal usia 
Siapa dia ? Apa hubungan aku dengannya ?

Puan Norbizuna ...........
Dia pensyarah kesayangan ku 
Walaupun berbeza department tapi kami tetap rapat 
JP vs JKE 

Perkenalan yang singkat membuat rasa bahagia 
Dia ibarat kawan dan guru
Dia juga sekepala dengan ku
Gila-gila 
Nakal-nakal 

Sehingga kini 
Aku mengharap dia tetap di hati 
Dan sentiasa memberi support pada ku 
Love .... 



THANK YOU FOR READ MY STORY

♥ Lebih Indah ♥


Pelangi 
Terlihat tika adanya titisan hujan 
Begitu resam alam perlu ada keperbagaian 
Cabaran dan dugaan 
Membuat hidup lebih indah 

Di sekelilingmu ada dinding-dinding yang menghadangi 
Dan mengahalangi 
Di sekelilingmu ada laut-laut yang menghampari 
Dan merintangi jiwa sekaraga
Cinta jua cinta
Kau harunginya


Umpama purnama jingga 
Cantiknya dilangit senja 
Warnanya yang tercipta
Dari debusarah udara 
Mengajar hidup kita 
Ragamkan menghasil yang indah

Tiada yang mustahil di dunia 
Segalanya mampu ditawan 
Sejauh manakah kemahuan demi kesana 


THANK YOU FOR READ MY STORY

♥ Adik-adik Manis ♥


Awalnya kehadiran ku bukanlah diundang 
Tidak dipandang tidak disayang
Kenapa aku ? Kenapa aku yang korang sayang ?


Sepanjang perkenalan ada yang menindas , ada yang mencaci dan ada jugak yang menjeling
Tapi kami tetap bersatu menjadi sahabat 
Suka duka perkenalan yang terlalu singkat 
Syukur kerana Allah telah menemukan kita di sana 


Sampai satu masa kami terpisah jua 
Pulangnya kami ke tempat masing-masing
Berat hati tidak terkata 
Pilunya rasa saat perpisahan bermula

Aku pernah terpikir 
Adakah kita akan ada kesempatan untuk bersua muka lagi seperti dulu ?
Bergurau senda , berkongsi cerita 

Ya ......
Aku merindui semua kenangan kita di sana
Sangat merindui korang semua .....




THANK YOU FOR READ MY STORY

♥ Jama'al ~ Maal ♥


Agak-agak kalau dia stalker blog aku niy . Dia marah tak aku duk cerita pasal dia ? Hmmmm . Haha , apa aku kisah . Bukan aku duk memburukkan dia pun . Saja je tulis apa yang aku rasa aku nak luahkan . 

Ha , mesti korang pelikkan kenapa setiap kali aku update mesti lelaki yang berbeda ? yeaa kan kan ? hehehe . Jangan kata aku niy kaki lelaki pulak . Tak salahkan kalau kita nak berkawan dengan ramai orang . Termasuk lelaki . hee ~


Mamat niy namanya Jama'al Tul Husna Bin Kamarudin . Umur 21 tahun . Asal Gombak . Belajar di Politeknik Shah Alam ( PSA ) . Setakat tu jea aku tahu . Tu pun kalau tak salah lah . Kalau salah maaf yea Pak Cik Maal . Hahaha

Siapa dia dengan aku ? Nak tahu ? Hmmm , dia niy kawan yang aku kenal masa kami sesama join program Jom Jadi Usahawan ( JJU ) di UKM Bangi . Selama aku 4 hari di sana aku tak pernah perasan langsung kewujudan dia kat dalam program tu . Sungguh , aku tak pernah typuu . Tapi saat malam terakhir kami di sana aku mula perasan kewujudan dia dan rasa aku mula jatuh hati dengan senyuman dia . Aku tak tahu kenapa , tapi senyuman dia buat aku bahagia sangat . 

Dengan sepantas kilat aku bagitahu Wafaa yang aku suka tengok dia . Wafaa dengan tak tahu malu pergi mintak no phone kat mamat niy . Bukan setakat no phone jea , sekali facebook dan twitter bagai dia bagi . Nampak tak yang dia bagi green light kat situ . Hahaha 

Nak kata lebih pun tak boleh jugak . Aku takut aku jea yang syok sendiri . Aku jea yang lebih bercerita pasal dia . Padahal dia biasa-biasa jea . Tapi kalau dia pun ada rasa apa yang aku rasa saat kali pertama terpandang dia . Indahnya dunia . Tenangnya jiwa . Bahagianya rasa . Sukanya aku pada dia . heee ~


THANK YOU FOR READ MY STORY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...