Blogger Layouts

27 March 2012

♥ BENCI KAU IZUDIN RAHAMAN ♥

Assalamualaikum , 
Nak tahu apa motif saya nak bercerita pasal mamat giler dalam gambar nie ? Sebab , mamat giler nie selalu tak puas hati apa yang aku buad ... Selalu nak cari gaduh ... Bukan setakat dalam kelas dalam facebook pun sama ... Entah apa lah yang dia tak puas hati dengan aku pun tak tahu lah .. Setahu aku lah kan , tak pernah lak aku ganggu hal peribadi dia ... And tak hengen aku nak amik tahu ... Sikit pun tak nak ...
Nak dijadikan cerita lah kan , si mamat nie kalau time susah dia cari aku mintak tolong dengan aku ... Kalau time dia jadi SETAN , duk kutuk2 aku , duk cari salah aku ... Entah benda2 tah .. Memang menyakitkan hati ... Tak nak pulak dia cari pasal dengan budak lelaki ... Dengan budak perempuan dalam kelas aku tuh takda pulak dia nak cari pasal .. Kenapa lah aku yang jadi mangsa keadaan ...
Satu lagi , lupaa pulak nak bagi tahu nama dia .. Nama dia Izudin Rahaman ... Budak Kuala Selangor ... Kau ingat kau budak bandar kau kuat lah .. Alaa , setakat muka besar and hitam sorry to say lah kan ... Aku bukan nak kutuk ke apa , dah kenyataan kau macam tuh .... Maaflah kalau kau ada baca benda nie kau terasa ok , aku nak sangat tunggu kau mintak maaf dengan aku wahai mamat giler ...

THANK YOU FOR READ MY STORY

26 March 2012

♥ TAKZIAH ♥

Assalamualaikum , 
Alhamdulillah kita masih bernyawa lagi dan boleh membaca apa yang saya nak sampaikan nie ... Semoga kita semua dipanjangkan usia dan mendapat keredhaan oleh ALLAH , InsyaAllah .. Sebelum nak bercerita lebih lanjut ingin saya meminta anda semua doakan agar arwah ditempatkan di antara golongan orang orang yang solehah dan beriman , aminnn !!! ... 
Saya nak memberi khabar yang kurang sedap iaitu pada pagi tadi seorang siswi DAS semester6 telah dijemput Ilahi akibat kemalangan motor semasa ingin pergi ke kelas .. Saya tak tahu kemalangan itu teruk ke tak walaubagaimanapun saya sangat bersimpati dengan arwah kerana beliau di POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH ini pada semester yang terakhir dan beliau tidak sempat untuk menggenggam segulung DIPLOMA .. Mungkin Allah lebih sayangkan beliau .. Saya dan kawan kawan yang seankatan dengan beliau redha dengan pemergiannya ...
Saya baru lihat gambar beliau daripada roomate saya tadi .. Yes , she very beautiful girls ... Kawan kawan nak tahu .. Malam semalam beliau bersama sama menghadiri majlis jamuan makan malam beserta majlis perpisahan pelajar DAS semester6 ... Roomate saya kata dia happy sangat malam tadi but tak sangka itu hari terakhir dia dengan kawan kawan sekelas dia dan lecture yang mengajar dia ... Sangat sedih bila mendengarnya but itulah yang terjadi ... 
Kita tidak tahu apa yang Allah dah tulis untuk kita , bila kita akan mati and whatever ... Semoga kita bersedia dari sekarang ... Lagipun kita dah akhir zaman ... Bila bila masa jeh benda macam nie boleh berlaku ... InsyaAllah , moga moga dijauhkan dari seksaan .. Aminnn !!

THANK YOU FOR READ MY STORY

24 March 2012

♥ AKU ♥

Assalamualaikum , 
Merah ! wow , menyerlah ... Haha , tapi nampak cutekan ? Haha ... Puji diri sendiri nampak . Adoi ! , apa pun tak boleh .. Haha .. Dah lama tak perkenalkan diri .. Nak perkenalkan diri lak lah ..

Nama : Nur Fazrina Bt Abd Razak 
Umur : 19 Tahun 
Hobi : Berfacebook , bertwitter , bergmail and berblog 
Cita - cita : Belum di fikirkan lagi 
Asal : Pahang Darul Makmur 
Study : Politeknik Sultan Idris Shah , Sabak Bernam 
Ucapan : Semoga dapat tempuhi kehidupan ini dengan ikhlas

THANK YOU FOR READ MY STORY

♥ CERDIK ELECTRONIC ♥

Assalamualaikum , 
Cantikkan baju bengkal kami . Kami dari Jabatan Kejuruteraan Elektrik Komputer tau . Hehe , Aku pun tak tahu macam mana aku boleh dapat jurusan nie . Jauh terkeluar dari apa yang aku belajar time SPM duluu , but still ada komputer . Is ok lah tu .. Btw , pergi kepada topic sebenar .
Apa itu " Cerdik Elektronic " ? Semua mesti nak tahu kan ... Itu adalah program yang dianjurkan oleh jabatan kami dimana pelajar yang terlibat ialah student sem 2 DEP dan DTK . Kami ditugaskan menjadi feselitator untuk mengajar budak Sekolah Agama Parit Baru tentang bagaimana nak mengalakan LED berdasarkan theory and prctical yang kami buad . haha
Nampak mcm susah but bila dah ada skematicnya senang jeh . Group aku dapat buad dan ianya menjadi . Giler tak bangga sebab jadi .. Haha , Btw , happy sangat masa tuh . Hope dapat join aktiviti mcm nie lagi and dapat jumpa adik adik tuh lagi ...

THANK YOU FOR READ MY STORY

♥ TEAM NETBALL IN PSIS ♥

Assalamualaikum , 
Hai semua ... Jumpa lagi ... Semalam tak update pun ... Nak tahu sebab apa sebab semalam aku tidur bilik member ... Berbual sampai ke pagi , bila dah pagi tak sedar yang Nanad call aku ... Mungkin sebab nak pergi kelas kot ... Aku nak call semula kredit takda pulak tu ... Adoi !
Bukan pasal tuh yang aku nak tulis , nie pasal aku dah tubuhkan satu team bola jaring jabatan aku sendiri ... Bukan senang nak cari orang yang pandai main tau ... Banyak yang kene kaji dari segi cara bermain , ada pengalaman ke tak dan macam2 lah ... Tapi dalam team aku ada jugak yang kurang pengalaman but still boleh main lagi ...
Baru2 nie kami ada join Kejohanan Liga Bola Jaring Tertututp JKE 2012 dekat yang berlangsung selama dua hari ... Alhamdulillah , tak dapat Johan , dapat Naib Johan pun takpe lah ... Asalkan dapat jugak mainnya dari tambahkan kuantiti lemak dalam badan ku ini .. Hahaha , Next week ada game jugak , nie lawan antara blok ... Aku nak sangat join ... Harap2 takda halangan lah aku nak join game tuh nanti ... Semua team aku , bersedia ok nak jadi JUARA ...

THANK YOU FOR READ MY STORY

22 March 2012

♥ MAJLIS PERTUNANGAN KAK DILA & ABG FIR ♥

Assalamualaikum , 
5tahun kami tidak bertemu dan dengan izin Allah kami bertemu semasa majlis pertunangan dia . Tahniah kak , ina doakan hubungan akak dengan abg fir kekal sampai anak cucu ... Tak berani nak bercerita lebih takut tersalah pulak ... Btw , akak cantik sangat ... Dah serupa  macam fasha sandha dah tau ...

THANK YOU FOR READ MY STORY

♥ TAHNIAH TEAH ♥

Assalamualaikum , 
21.03.12 tarikh yang bermakna bagi semua student SPM 2011 sebab pada tarikh tuh mereka akan menganbil keputusan peperiksaan mereka ... Alamak , berdebar lah ! hehe
Alhamdulillah , adik kesayangan aku NUR FATHIAH telah mendapat keputusan yang baik ... Hope dia dapat memilih tempat belajar yang baik untuk masa depannya sendiri ... Walau apapun yang berlaku , aku ada di belakang kau ... Jangan putus asa ... Teruskan berusaha sampai mendapat apa yang kau inginkan dalam kehidupan kau okey ! hehe 

Tahniah sekali lagi ...

THANK YOU FOR READ MY STORY

21 March 2012

♥ MAAF LAMA MENYEPI ♥

 
Assalamualaikum , 
aduh ! Rindu giler lah aku dengan blog aku nie ... Dah berapa lama dah aku tak update ... Rasanya dah dalam 5bulan jugak lah ... Nak kata busy setiap masa ada keje nak buad but sempat jugak online tapi tangan susah lah nak bukak new tab ... Hahaha , sebab mood nak update tuh tibe2 hilang .. Dulu exited sangat update tiap2 hari .. And mungkin blog nie akan aktive semula .. Ada masa yang sesuai aku ubah semua nye .. Tambah apa yang patut .. 

Korang mesti tak tahukan yang aku sekarang nie dah start meniaga kecil kecilan ... Sajaa suka suka .. nak tambah pengalaman and nak tambah pendapatan .. Tak banyak pun cukup lah nak tampung makan harian ... Hehe , busy busy jugak ... Aktive kene jugak .. Hahaha , Sebenarnya jeles tengok budak budak yang meniaga ... Aku pun dapat supply , apa lagi dia pun open ... Go on jelaa .. Haha 

Buat sementara nie sampai sini duluu k .. Nak out dah nie .. Nak tidur ... Rest otak for tomorrow ... Almaklumlah , studentkan ... Kene tidur awal and cukup rehat , tak lah terkena macam2 penyakit nanti .... Salam kasih sayang :)

THANK YOU FOR READ MY STORY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...