Blogger Layouts

19 August 2013

♥ Sayang Sis Farah Miena ♥


With Kak Dina berbuka di KFC petang tadi . Nice memori :)
Disebabkan ada orang mengidam nak makan KFC 
Terpaksalah aku membuntuti dia ke Sabak Bernam
Sayang kakak punya pasal . 
Sokey lah 
Lagipun kalau bab makan niy mana boleh tolak 
Yea tak ? Jangan kata tak eh .
Korang pun sama jugak macam aku 
Kaki makan . Hahahaha


Nampak tak apa yang saya nampak sekarang ? Bhahaha .
Mcm banyak jea saya makan kan kan .
Jangan salah sangka yea . 
Nampak jea macam banyak tapi itu makan untuk 2 orang punya tau .

Hope dapat keluar macam niy lagi dengan Kak Dina . 
Sangat happy and enjoy . Hahaha
Kalau boleh nak keluar sama dengan Kak Qaama sekali 
Takda peluang lagi nak keluar bertiga 

THANK YOU FOR READ MY STORY

16 August 2013

♥ Si Senget Chentaku ♥


Jika benar jodohku dengan dia . Permudahkan hubungan kami dan restuinyalah .

Jodoh itu pintu bahagia . Kalau kita rela menerima takdir tersebut , kita akan menemui kunci bahagia itu .

Setiap kejadian itu ada hikmahnya dan setiap ujian itu ada nikmatnya . Allah tak akan menguji hamba-Nya yang tidak mampu menanggung ujian . 

Walaupun awak bukan yang pertama dalam hati saya tapi awak yang terakhir dalam hati saya . InsyaAllah 

THANK YOU FOR READ MY STORY

♥ KEMBAR menjadi PILIHANKU ♥


Latest punya gambar . Raya tahun niy . Pagi syawal pertama . Purple katanya ! bhahaha


Bergaya kau nokkss ! bhahaha


Mereka niy kembar seiras . Yang belah kanan abg ( Fairuz Mazlan ) & yang sebelah kiri adiknya ( Fariz Mazlan ) 

Gila kamera jugak rupanya di mamat niy . Apakan daya . Inilah adik kesayangan aku walau apapun yang berlaku . Buruk baiknya aku kena terima dan kalau perangainya yang tak senonoh jugak aku kena tegur untuk kebaikan diri dia sendiri . 

Biar dugaan datang melimpah asalkan kesabaran dan kejujuran itu dapat mengawal diri itu dah cukup baik . Motif ? Hmmm , mungkin dia aku sayangg . Tetapi cinta aku tetap untuk si senget dan dia memahaminya .

THANK YOU FOR READ MY STORY

♥ lovely Fairuz Mazlan ♥


Sayangg si kembar niy sangat-sangat .


 Siapa pun pilihan saya . Awak tetap ada dalam hati saya selamanya . Thanks Ya Allah sebab temukan kami semula di syawal kali ini . 

Siapa duga , selama 3 tahun tak menghubungi sesama sendiri . Akhirnya berjumpa di syawal yang ke-3 . Pertama kali melihat dia selepas 3 tahun tak berjumpa , perasaan sayu di hati semakin bertambah disebabkan rasa sayang yang ketika dahulu sangat mendalam dalam hati aku . 

Apakan daya , aku terpaksa korbankan rasa sayang aku demi melihat dia bahagia dengan orang yang dia sayang . Tapi mungkin bukan jodoh dia dengan adik aku , akhirnya mereka terpisah . 

Seketika aku terpikir . Ada hikmah disebalik pertemuan yang sungguh tidak disangka-sangka ini . Mungkin Allah nak tunjukkan orang yang pernah aku sayang dahulu yang tidak tahu aku amay menyanyanginya . 

Kebencian yang duluu pernah aku ungkapkan rupa-rupanya bukan datang dari hati . Mungkin jugak sebab aku terlalu sayang kat dia sampai rasa benci tuu mudah berlalu tanpa aku sedari . Dan bila saat kamu bertemu , rasa sayang yang duluu pernah aku cuba lupakan kini kembali dan telah menggugat perasaan sayang aku pada si senget aku . 

Kalau betul antara mereka berdua ini jodohku . Kau berikanlah keadilan padaku supaya tidak lagi hati yang akan terluka . Mereka sangat bermakna dalam hidupku kini dan aku tak dapat bayangkan sekiranya mereka tiada di sisiku . Jauhkanlah perasaan negative itu . 

Maaf dipinta , air mata yang mengalir . Itulah yang berlaku apabila dia meminta maaf atas kesalahan yang pernah dia lakukan ketika kami bersama . Sebak sangat masa dia memohon maaf . Kenangan yang duluu aku pendam dalam hati , kini satu-satu menjelma keluar . Ya Allah , tabahkan hati hambamu ini . 

THANK YOU FOR READ MY STORY

14 August 2013

♥ lovely Kheciq Musyafiey ♥


My Lovely Sister - Kheciq Musyafiey :*


Kami Buddy . Love you :*

Assalamualaikum , Holla holla .

Nampak sama tapi tak serupa , bhahaha . Memang la , kata lain mak bapak . Yang sama tu hati kami sama , sama sayang antara satu sama lain . Walaupun kami bukan adik beradik tapi aku dah anggap dia macam kakak kandung aku sendiri sebab aku mana ada kakak kandung , huahuahua . 

Biru nampaknya kami di raya ke-3 . So , sweet . Tak merancang pun , niy kebetulan jea . Happy gila rasanya sebab dia datang beraya kat kampung aku . Aku jea yang tak pergi rumah dia sebab tak cukup masa . Esuk pagi raya ke-4 aku dah kena balik Jengka .

Anyways, kami kenal takda lah lama sangat . setakat sebulan dua saja . Tapi yang membuatkan kami selalu berhubung ialah facebook . Kami saling bertegur walaupun bukan selalu but still bertanya khabar . Alhamdulillah , hubungan kami baik sehingga sekarang . Syukrann Jazilla :)

THANK YOU FOR READ MY STORY

♥ Beraya Sakan ♥


With my lovely younger cousin - Mimie Syafiqah :*


With my lovely cousin - Amira Syasya :*


With ayah sedara and cousin . Rindu saat ini . Nice ! :*

Hambik kau , beraya sakan aku . Macam posing yang aku buat . Nak beraya happy-happykan . Beginilah caranya , bhahaha . Korang apa cerita . Raya tahun niy best tak ? ke korang tak balik kampung ?

Kesian mana yang tak boleh nak balik kampung sebab kerja . Btw , nice day :)


THANK YOU FOR READ MY STORY

♥ Salam Eid 2013 ♥


Assalamualaikum , Holla holla :)

Wahh ! Ramainya cucu Hajah Normah nenek tercinta . Mana tak ramai anak dia saja dah ada 6 orang yang sudah berkeluarga . Setiap keluarga paling sikit ada 3 orang anak saja , bhahaha .

Di pagi raya nan indah kami bergambar kenangan . Bukan senag nak berkumpul mcm niy . Time raya jea semua balik . Aku pasti merindui saat ini . Awesome !




THANK YOU FOR READ MY STORY

♥ Big Family ! Love Them So Much & Forever ♥


Assalamualaikum , Holla holla .

Lama gila kot aku tak bukak blog aku niy . Entah kenapa mood nak update tu tak datang . Pagi tadi terdetik hati nak bukak . Bila dah bukak rasa nak update tu membuak-buak . Lastly , lepas jumpa penyelia projek aku balik bilik aku online and update . Ohh , indahnya hariniy .

Anyways , nampak tak gambar kat atas tuu ? Cantik kan kan . Haruslah cantik sebab dah edit , bhahaha . Niy gambar raya pertama tahun 2013 di kampung tercinta tau . Selalunya kalau kami balik kampung belah mak aku memang akan ada photoshot macam niy . Setiap keluarga akan amik gambar bersama . Macam family aku jugak . 

Raya kedua aku kat kampung belah ayah aku pulak . Tak boleh nak lama-lama kat kampung belah mak aku sebab aku cuti raya pun dapat 4 hari jea . So , berkejar-kejarlah nak balik dua-dua belah kampung . Tahun niy belah mak aku , insyaAllah tahu depan belah ayah aku pulak . Selang seli baliknya .

Akhir kata , SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI . MAAF ZAHIR & BATIN . 


THANK YOU FOR READ MY STORY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...