Blogger Layouts

29 September 2011

♥ SIMPLE PERSON ♥


"" semua tentang saya di sini "
Saya diberi nama Nur Fazrina Bt Abd Razak masa saya lahir lagi . Nama tuh mak saya yang bagi . Sedapkan . Untung saya dapat nama yang sedap . Saya muda lagi tau . Baru 18 tahun . Saya anak sulung . Adik-2 saya semua comei-2 . Ada 5orang tau . 2 lelaki 3 perempuan . Pada 9.1.1993 , saya dilahirkan . Entah macam mana nak keluar awal pulak . Agaknya dah tak sabar nak tengok dunia ciptaan ALLAH yang sungguh cantik dan indah nie kot . So keluar lha saya dekat Hospital Bentong , Pahang . 

Dari saya kecik sampai dah cantik macam nie , macam-2 benda yang saya pelajari dalam kehidupan nie , hee~ . Hidup nie tak semudah yang kita sangkakan . Ada masa kita bahagia dengan apa yang berlaku , ada masa kita kesedihan dengan apa yang berlaku . Mungkin dah memang kita dijadualkan akan berlaku begitu sejak kita dilahirkan di diunia nie kot . Kita sebagai hambanya kena lha bersabar menempuhi segala ujian yang maha hebat nie . Tak semua terkecuali dari melakukan kesilapan tapi tak semestinya kita kena sentiasa membuat kesilapan kan . Selama saya hidup di dunia yang fana ini , banyak perkara yang memberi pengajaran  kepada saya agar memperbaiki apa yang patut di perbaiki .

Saya nie tak lhaa bagus sangat tapi saya ada jugak berusaha nak menjadi orang yang bagus . Saya suka mencari kawan ramai-2 , macam dalam facebook , twitter and skype . Dalam laman sosial tuh saya kenal bermacam jenis ragam orang . Ada yang menyenangkan hati , tapi ada jugak yang menyakitkan hati . Itu lha lumrah kalau nak cari kawan . Kalau tak cari kawan kita macam duduk di bawah tempurung lak . Tak tahu pasal dunia siber nie . 

Saya juga suka bercerita pasal diri saya dan kehidupan saya , sebab tuh saya buat blog nie . Ni saya tak tahu blog yang ke berapa dah saya buat . Blog yang sebelum nie semua nya tak boleh bukak . Almaklumlha , banyak sangat buat sampai password pun lupa . Apa lha agaknya nak jadi . Nak kata pikir pasal pakwe , diri nie masih single mingle lagi tau , hee~ . Boleh lha kalau siapa berminat . Boleh lha tray k . Mana tahu ada jodoh . Boleh kahwin . Ceh-3 , berangan nak kahwin kan . Entah siapa lha nak ke saya nie . Banyak kelemahan yang terserlah .

Eh , sebelum terlupa . Saya sekarang sambung belajar dekat Politeknik Sultan Idris Shah , Sabak Bernam , Selangor . Baru sem 1, lambat lagi nak habis . Saya ambil Diploma kejuruteraan Elektronik ( Computer ) . Selalunya kalau diploma masa 3 tahun saja . So , 2014 nanti baru lha tamat belajar . Saya ada buat pinjaman duit dekat YAYASAN PAHANG , dah diluluskan dah . Tapi samapai sekarang duitnya tak masuk-2 lagi . Dah lhaa tengah miskin nie . Asyik nak suruh ayah saya masukkan duit jeh . Penat lhaa dia . Saya buat pinjaman sebanyak RM13 000 saja . Nak tahu sebab apa saya buat pinjaman YP nie ? sebab YP nie tak da kene bayar bunga and kalau pointer tinggi , duit pinjaman nie secara automatik menjadi biasiswa . So , tak perlu lha nak bayar balik . Dapat free-2 jeh .

Oklah , saya nak cau dulu . Nanti sambung cerita yang seterusnya pulak k . Nice to know u and thank you sebab sudi baca blog saya nie . ASSALAMUALAIKUM =))


THANK YOU FOR READ MY STORY

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...